Sportos saláták blogja

Sportos saláták blogja

Pilisszentlászló-Visegrád (OKT-16/1) meg egy kis Kenese

2022. március 27. - 8proba_Kati

Miután szombaton lyukra futottunk a kormányablakban Laura személyi igazolvány ügyintézésénél (amihez eleve Tahitótfaluba foglaltunk időpontot, mert Budapesten hónapokra előre nincs és Tahitótfaluval is mákunk volt; de hiába, mert nem jött össze, mehetünk vissza majd...), szépítettünk egy kicsit a nap sikerrátáján azzal, hogy ha már a Dunakanyarban voltunk, megcsináltuk az OKT-16 szakaszának egy részét, méghozzá Pilisszentlászlótól Visegrádig. Ehhez is kellett némi logisztika, mert ha a kocsit otthagyjuk Pilisszentlászlón a rajtban, hogy kerülünk oda vissza Visegrádból, tekintve, hogy Volánnal csak átszállásokkal és nagy kerülővel sok idő alatt lehet? Ezt most úgy oldottuk meg, hogy először Visegrádba mentünk kocsival, ott lekötöztük Viktor bringáját, amit magunkkal hoztunk, majd kocsival átmentünk Pilisszentlászlóra a szerpentinen, ott leparkoltunk és onnan kezdtük meg a trappolást.

A táv kb. 14,5 km és a terep már nagyrészt ismerős volt. Szóval jó volt, de azért túl sok extrával már nem kecsegtetett. A bobozást kihagytuk, és a Fellegvárba se mentünk be, mert amúgy is lassan zárt már, ráadásul nekünk is kezdett már sietős lenni, mert közeledett a szürkület, és Viktorra még várt a bringaút felfelé a kocsihoz kb. 500 m szintemelkedéssel. Fél 6 körül meg is érkeztünk a nagymarosi révhez, ahol a bringát hagytuk, Viktor elindult, amíg meg mi őt vártuk, a lányok meg megették a szezon első fagyiját, ami tök olcsó volt, NOT. Viktor épségben lenyomta a bringát, felvett minket Visegrádon, és repesztettünk haza. A szakasz másik fele, a Dobogókő-Pilisszentlászló logisztikailag ugyanilyen béndzsa lesz, sőt, szóval ki kell majd találni, hogy azt hogyan érdemes.

Itt naplózom azt is, hogy közben megkezdődött a Kenese-szezon, és két hete elkezdtük a kerti munkákat is. Elültettük a gyökeres fenyőt, amit még karácsonyra vettünk, Viktor lemosópermettel lepermetezte a fákat, tettünk ki a törzsükre ragadós féregcsapdát,meg is metszettük őket, kitettük a madárodút, hátha beköltözik egy énekesmadár család és utána megeszegeti a férgeket a cseresznyefáról, szórtunk ki kukoricadarát, hátha elpusztulnak tőle a rossz helyen lévő hangyakolóniák, vetettünk némi fűmagot, elültettük a nőnapra innen-onnnan kapott hagymás virágokat, meg némi egyéb virágmagot, hátha kihajtanak, valamint elültettünk két almafa csemetét (idared és starking), hátha megmaradnak, meg még biztos kihagytam valamit. A szomszéd teleknek új tulaja lett, összeismerkedtünk vele is, hát reméljük, a szomszédi viszonnyal se lesz baj. Most várjuk az esőt, hadd zöldelljen a természet. Ja, és még egy kis színes: a múltkor úton felfelé a telekhez utunkat állta egy nagy vaddisznót, elég para volt. Alig akart odébbmenni, pedig kocsival voltunk. Ha gyalogosan vagyunk, nem is tudom, mi lett volna, érdekes.

1.PNG

Örkény telefonfülkéje? (verseket szaval)

5.jpg

Pap-rétnél

2.PNG

3.PNG

Zsitvay-klátó

6.jpg

Háttérben a Duna

7.jpg

FYI - WTF is Visegrádi országok

A bejegyzés trackback címe:

https://8proba.blog.hu/api/trackback/id/tr1517791000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása